Interview Charlotte Greeven

Interview Charlotte Greeven

Hoe ben je begonnen met illustreren?

"Na mijn studie Mode & Textiel aan de Koninklijke Academie in Den Haag, kwam het illustreren eigenlijk heel natuurlijk. Ik kon me beter uiten in de 2D wereld dan als modeontwerper, het vertalen van ideeën op papier gaf me eindeloos inspiratie. Ik ben begonnen met vrij werk maken en illustreren voor mode-ontwerpers. Toen ik geboekt werd als live illustrator voor de Bijenkorf, Chopard en Montblanc begon de bal te rollen. Momenteel werk ik als beeldend kunstenaar en illustrator in opdracht."

"Er springt altijd iets uit - een spannende oogopslag, een bijzondere neus, een elegant kledingdetail - het gaat mij om het benadrukken van unieke schoonheid."

 

 

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Mijn stijl zou ik omschrijven als romantisch expressionisme. Het werk kenmerkt zich door schilderachtige texturen en snelle penseelstreken in waterverf en inkt. Daartegenover staan sterke kleurcontrasten en fijne details. Bij het live schilderen tijdens evenementen, kijk ik naar de uitstraling van de persoon en hoe iemand beweegt. Er springt altijd iets uit - een spannende oogopslag, een bijzondere neus, een elegant kledingdetail - het gaat mij om het benadrukken van unieke schoonheid."

 

Wat is je grootste inspiratie bron?

"Van alles! Bijvoorbeeld moderne dans, installatiekunst van Olafur Eliasson en schilderkunst uit de 20e eeuw. Favorieten zijn Kees van Dongen, Ilya Mashkov, de schetsen van Henri Toulouse-Lautrec in de bordelen van Parijs in de laat 19e eeuw."

 

Welke plannen heb je voor de toekomst?

"Ik studeer Set Design aan de academie van Antwerpen, het lijkt me fantastisch scenografie voor dansvoorstellingen te mogen doen. Zo blijven mijn kleuren en vlakken niet altijd op het platte vlak, maar gaan ze leven in een ruimte. Het aspect van de menselijke interactie met het werk vind ik extreem boeiend. Ook ben ik bezig met de combinatie van illustratie en interieur. Ik werk aan een servieslijn, ook lijkt het me geweldig grote murals voor restaurants, woningen en hotels te maken." 

 

charlottegreeven.com

Lees meer

Interview Gosse Bouma

Interview Gosse Bouma

Women in Art Expositie Mercatorplein

Women in Art Expositie Mercatorplein

Interview Benning en Gladkova

Interview Benning en Gladkova