Interview Gosse Bouma

Interview Gosse Bouma

Gosse Bouma's (33) liefde voor de stad, Amsterdam, is voelbaar tijdens zijn straatfotografie. Gosse heeft een voorliefde voor momenten die verhalen vastleggen over melancholie en sereniteit in een vaak drukke stad.

Hoe ben je begonnen met fotografie?

"Ik zou graag een inspirerend verhaal hebben over dat ik op piepjonge leeftijd met de camera van mijn opa ben begonnen, maar dat is niet het geval. Ik ben een laatbloeier. Een paar jaar geleden ben ik pas begonnen met serieus fotograferen. Ik werk al langer als videograaf, maar met video vertel je op een andere manier een verhaal. Niet door middel van maar één frame. De kracht van fotografie intrigeert me mateloos: het vertellen van een verhaal in één beeld. Het vastleggen van een moment dat nooit meer terugkomt. Het is elke keer weer een schitterende uitdaging."
" Serene scenes vinden in een omgeving waar honderdduizenden mensen wonen, dat vind ik heerlijk."

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art staan?

"Er zijn een paar constante factoren te benoemen in mijn portfolio en Amsterdam is daar één van. Ik zwerf het liefst met mijn camera door de straten terwijl de stad nog slaapt. Serene scenes vinden in een omgeving waar honderdduizenden mensen wonen, dat vind ik heerlijk."
 

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd door fotografie?

"Ik leer nog elke dag, maar als ik een belangrijke les zou moeten noemen, dan is dat: "geduld is een schone zaak". Ik wil vaak te snel. Zowel tijdens het maken van beelden, als in mijn ontwikkeling als fotograaf. 
Tijdens het maken van beelden heb ik vaak weinig tot geen invloed op wat ik in beeld ga zien en vangen. Ik leg momenten op straat of in de natuur het liefst vast zoals ze zijn, zonder inmenging of regie. Dat is soms frustrerend, maar als het lukt is de euforie des te groter."

Wat is je grootste inspiratiebron?

"Wandelingen maken door de stad of door de natuur. "
 

Welke plannen heb je voor de toekomst?

"Het bundelen van mijn foto's tot een mooi zine/boek. Ik zou op die manier graag een ode aan Amsterdam maken."

Lees meer

Interview Kees Rijken

Interview Kees Rijken

Women in Art Expositie Mercatorplein

Women in Art Expositie Mercatorplein

Interview Charlotte Greeven

Interview Charlotte Greeven