Publieksprogramma 25 maart: De Hallen Studio's

Na de exclusieve opening van Women In Art 2023, en tevens het 10-jarig jubileum van Kiekie Tabloid op 24 maart, zal de expositie op zaterdag 25 maart nog gratis te bezoeken zijn van 10:00 - 17:00 in De Hallen Studio's. 

Naast deze prachtige expositie hebben we een uitgebreid en gevarieerd publieksprogramma samengesteld, met een 6-tal activiteiten waar op ingeschreven kan worden. Dit programma is bedoeld om een uniek kijkje te geven in het creatieve werkveld, mensen te motiveren en inspireren om hun verhaal te delen en om overall een fijne en energieke middag te kunnen aanbieden. 
LET OP: enkel beschikbaar voor deelname middels inschrijving. Dit i.v.m. een beperkt aantal plaatsen. 

Deelname aan alle onderdelen zijn kosteloos 


Het programma:


10:00 - 11:00 Lezing Evely Duis, 'Portretfotografie, van concept tot beeld' (NL) 

 VOLGEBOEKT
vide
Portretfotografie, van concept tot beeld.

Geënsceneerde fotografie, hoe bouw je dit op? Vaak zit er veel meer achter 1 plaatje dan dat je denkt. Evely neemt je mee bij het opbouwen van concept tot beeld. In het werk van Evely Duis is alles opgebouwd. Over ieder detail in het shot is nagedacht. Evely neemt je mee bij het proces van uitdenken van een concept, de opbouw van de shoot en het uitwerken ervan. Waar moet je allemaal op letten en wat voor materiaal is hier essentieel bij? Laat je inspireren om te gaan creëren met je fotografie!

Evely Duis is een fotografe van 26 jaar uit Noord-Brabant. In 2014 studeerde ze excellent af aan het Sintlucas in Boxtel met de richting fotografie. In september 2014 startte ze haar tweede fotografie-opleiding. De professionele Bachelor opleiding aan het Luca School of Arts, Campus Narafi. Hier studeerde ze in juni 2017 cum laude af. Met deze twee studies heeft ze veel verschillende professionele takken in de fotografie leren kennen. Evely Duis staat bekend om het nastreven van perfectie en het realiseren van ideeën. Haar werk is voornamelijk conceptuele mode- en portretfotografie. Ze is een commerciële fotograaf met werk voor bedrijven, merken en producten. Daarnaast bezit ze over sterke technische vaardigheden in Photoshop en lightshaping. Vanaf januari 2018 heeft ze haar eigen fotostudio en werkruimte. Ze is ambassadeur voor Canon, Profoto en Eizo. Naast het fotograferen geeft ze workshops, lezingen en masterclasses. Met haar werk inspireert ze graag anderen. Fotografie maakt dit voor haar mogelijk.


12:00 - 13:30 Workshop Simone Peerdeman: "Anders leren kijken" (NL)
vide 

VOLGEBOEKT

 

Simone Peerdeman is een Nederlandse fotografe, woonachtig in Zandvoort. Haar werk is het beste te omschrijven als persoonlijk, poëtisch en autonoom documentair. Haar werk is gepubliceerd in het NRC, Het Parool, de Volkskrant, VPRO Koos, PF Magazine, Lensculture Best of Vol. 1, GUP Fresh Eyes 2019 en GUP New Photography 2017.

Simone: "Waarom fotografeer je wat je fotografeert? Fotografen begint met goed kijken, maar hoe doe je dat? Wat is het verschil tussen kijken en zien? Hoe onderscheid je onderwerp van thema? Welke betekenis kunnen je beelden hebben?
Deze en andere vragen komen uitgebreid aan bod tijdens de workshop, die gericht is op anders leren kijken en de inhoud van je beelden. Onderwerpen liggen soms voor het oprapen, als je weet hoe je ook kunt kijken. 
Je hoeft niet ver te reizen om het bijzondere te zien in elke omgeving, en dat laat ik je zelf ervaren in deze workshop."

@simonepeerdeman

 

11:00 - 12:30 Panelgesprek 'De selectie van een kunstcollectie' (NL)
expositie ruimte
Host: Suzanne Tromp, senior art en fotografie editor WePresent by WeTransfer
Panelleden: Hedy van Erp, foto historicus, schrijver, curator
Gonca Yalciner, manager educatie en participatie bij het Amsterdam Museum
Nienke van der Wal, mede-oprichter Young Collectors Circle.

Inschrijven voor een plek in het publiek.


12:45 - 14:45 Workshop Mischief Makers x Women In Art - Basic Instinct (NL)
expositie ruimte


Mischief Makers: Deze creatieve workshop is geïnspireerd op het werk "Basic Instinct" van Anna Aagaard Jensen, waarbij we als groep en individu zullen ingaan op het concept van ruimte en lichaamstaal. Door middel van interactieve oefeningen en conversaties zullen we ervaren en bespreken hoe verschillende mensen gebruik maken van ruimte en lichaamstaal - en hoe dit is beïnvloed door onze normen en waarden, (gender)rollen en instinct. Mischief Makers maakt je bewust van de energie die je uitstraalt d.m.v. creatieve en interactieve oefeningen, geeft tools en tips om dit in het dagelijks leven naar wens toe te passen, en stelt je voor aan de ruimte buiten je comfort zone.

Mischief Makersopgezet door Lete Hulscher en Emily Hinks, helpt organisaties met het ontwikkelen en onderhouden van een humane, gezonde en effectieve (bedrijfs)cultuur en manieren van samenwerken. Dit wordt bewerkstelligd door de kunst van het faciliteren: op een inclusieve en interactieve manier begeleiden van teams, individuen en hun processen om op die manier meer potentie te ontkrachten uit hun werk. Altijd met een vleugje speelsheid. 

Meld je aan voor een energieke, openbarende, creatieve en interactieve middag met Mischief Makers! 

Inschrijven voor een plek in de workshop.

14:30 - 15:30 Interview Female Artists (ENG)
vide
Interviewer: Suzanne Tromp
Gasten: Hanna Hrabarska, fotografe & Barbara Philipp, beeldend kunstenares

Inschrijven voor een plek in het publiek.


15:00 - 16:30 Panelgesprek 'Een mannenwereld vol vrouwen' (NL)
expositieruimte
Host: Anneloes Mullink, mede-voorzitter Vrouw en Media
Panelleden: Eva de Vos, Chef beeldredactie Het Parool
Fatima Essahsah - eigenaresse Bureau Yan
Hedy Tjin - Illustrator 

Inschrijven voor een plek in het publiek.