Interview Marjolein van der Klaauw

Interview Marjolein van der Klaauw

Marjolein van der Klaauw is een Nederlandse fotojournalist en wordt vooral geïnspireerd door andere culturen. Met een achtergrond in Europese Studies en Culturele Antropologie en haar interesse in mensen en culturen, legt ze de samenleving vast via haar blik op de wereld. Langdurig werkt ze aan thema's die betrekking hebben op de mens in zijn habitat. Zo maakte ze onder andere de series Beach Bodies en werkt ze momenteel aan De Canta Club. Kleur en compositie zijn belangrijk voor het werk van Marjolein.

 

Wanneer ben je met fotografie begonnen?

''Het begon echt toen ik een onwijs inspirerende fotografe ontmoette tijdens een Design Event in Melbourne. Ik studeerde toen der tijd grafisch ontwerpen en ik was al wel bezig met het ontwikkelen van mijn fotografie. Toen wist ik het zeker, dit is wat ik wil. Ik kocht dezelfde analoge camera die deze Pools Amerikaanse toffe chick ook gebruikte en de rest is geschiedenis!''

 

Hoe zou je jouw stijl van fotograferen kunnen omschrijven?

''Recht voor zijn raap, met een tintje humor. Ik probeer het leven vast te leggen zoals het is, zonder poespas. Kleur en compositie zijn hierin erg belangrijk. Ook al ben ik een fotojournalist en ligt mijn passie bij het fotograferen van mensen en verschillende culturen, vind ik het ook leuk om te experimenteren met wat meer conceptuele fotografie.''

 

''De echtheid en de kleuren spraken me enorm aan''

 

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

''Doorgaan waar ik mee bezig ben en me door te blijven ontwikkelen als fotograaf. Daarnaast hopelijk zoveel mogelijk nieuwe projecten aanpakken.''

Hoe ben je tot de keuze gekomen om analoog te gaan fotograferen?

''Door dezelfde dame die kwam spreken op het Design event in Melbourne. De echtheid en de kleuren spraken me enorm aan. En ook het ouderwetse gevoel wat het geeft. Daarnaast kom je dichter bij de mens met zo'n kleine camera en spreekt het me aan dat je slechts één foto maakt van een bepaald moment. One shot, one chance!''

 

mklaauw.com

 

Lees meer

Interview Cinta Janssen

Interview Cinta Janssen

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Isabelle Backer

Interview Isabelle Backer