Interview Vincent Versluis

Interview Vincent Versluis

Vincent Versluis fotografeert als hobby en ontspanning naast zijn werk als Art Director in de reclame. Zijn grote liefde is straatfotografie waarbij hij vaak op zoek is naar interessante composities tussen de mensen en hun omgeving. Hij heeft een achtergrond in grafisch ontwerp en daarom komt dit op verschillende manieren terug in zijn werk. Hij houdt ervan om orde te creëren in de chaos die je op straat tegenkomt.

 

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Ik hou me vooral bezig met straatfotografie, dat kan in Amsterdam zijn of andere steden die ik bezoek tijdens het reizen. Mijn stijl is denk ik best grafisch, ik ga vaak op zoek naar grafische composities waarbij de mensen en hun omgeving op een interessante manier samenkomen. Dat kan zijn door een bepaalde lichtval of het samenkomen van verschillende kleuren. Ik probeer vaak meer een gevoel over te brengen dan een heel diepgaand verhaal."

 

"tijdens het reizen heb ik echt een doel om er op uit te trekken en nieuwe plekken te ontdekken"

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd door fotografie?

"Een beetje cliché waarschijnlijk, maar wat ik vooral heb geleerd is om meer de schoonheid in de 'gewone' dingen te zien, en meer om me heen te kijken. Zo kun je de stad waar je al heel lang woont toch elke keer weer op een andere manier ontdekken. En tijdens het reizen heb ik echt een doel om er op uit te trekken en nieuwe plekken te ontdekken. Die drang had ik voordat ik begon met fotograferen veel minder, maar door fotografie kom je vaak op plekken waar je anders nooit heen was gegaan." 

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art staan?

"Ik heb gekozen voor deze beelden omdat ik ze gemaakt hebt tijdens mijn meest recente reis. Ik ben nog niet heel lang bezig met serieus fotograferen dus voor nu geldt dat mijn laatste werk het beste is. Deze beelden komen uit een serie die ik heb geschoten in Cuba. Een land wat echt perfect is voor straatfotografie. De vervallen gebouwen prachtige kleuren en levendige straten zorgen voor een super toffe dynamiek." 

 

Welke plannen heb je voor de toekomst?

"Ik had wat verschillende trips gepland voor dit jaar, maar die gaan door de omstandigheden natuurlijk niet door. Door de crisis is ook veel van mijn freelance werk stil komen te liggen dus ik heb opeens best wel veel tijd. Dus ik ben momenteel bezig om de straten van Amsterdam te fotograferen tijdens deze gekke tijden (op gepaste afstand natuurlijk). Ik hoop straks genoeg goede foto's te hebben om een kleine foto zine te kunnen maken. Maar ik probeer niet te vaak naar buiten te gaan dus het is nog best een uitdaging." 

 

Lees meer

Interview Mariëtte Aernoudts

Interview Mariëtte Aernoudts

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Sabine van der Vooren

Interview Sabine van der Vooren