Interview Silas Schletterer

Interview Silas Schletterer

Silas Schletterer is geboren en getogen in Middelburg, Nederland. Op 19-jarige leeftijd verhuisde hij naar Rotterdam om Illustratie te studeren aan de Willem de Kooning kunstacademie, waar hij in 2000 afstudeerde. Na een aantal jaren als illustrator gewerkt te hebben, besloot hij zijn hart te volgen en zich te concentreren op zijn autonoom werk. Tegenwoordig verdient hij de kost als hedendaags kunstenaar.

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Dit vind ik nog altijd de lastigste vraag en daarom omschrijf ik mijn stijl altijd maar gewoon als hedendaagse kunst." 

Wat is je grootste inspiratiebron?

"Ik denk dat dat dan toch mode- en portretfotografie is. Ik ben namelijk altijd op zoek naar gezichten die iets speciaals hebben, zodat het personage wat ik creëer iets extra's aan het schilderij kan geven, waardoor het voor de kijker interessant wordt.
Maar ik volg op Instagram ook veel andere artiesten die me kunnen inspireren. Natuur is ook belangrijk en daarom fotografeer ik veel wanneer ik erop uit ga in de natuur. Maar het allerbelangrijkste vind ik om inspiratie uit mezelf te halen.. het verzinnen van nieuwe ideeën, kleurpaletten, composities, etc. Uiteindelijk ben ik degene die een origineel schilderij moet creëren."
"Het belangrijkste is om niet in een trucje te blijven hangen door mezelf juist te blijven uitdagen en te ondervinden dat ik nog zo veel kan leren qua schildertechniek"

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art staan?

"'Iani' heb ik niet zelf gekozen, maar dat vond ik wel een prima keuze, omdat ik het zelf een sterk beeld vind. 'Blue level view' vind ik zelf een top werk. Het is een kleurrijk schilderij met symboliek en een mooie sfeer en ik denk dat mensen er wel voor kunnen vallen.." 

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd door illustreren/schilderen?

"Het belangrijkste is om niet in een trucje te blijven hangen door mezelf juist te blijven uitdagen en te ondervinden dat ik nog zo veel kan leren qua schildertechniek."

Welke plannen heb je voor de toekomst?

"Ik heb net een solo expositie achter de rug en na een korte break ben ik nu weer klaar om een frisse start maken. Ik ben van plan om de komende periode wat vrijer te schilderen zonder enige restricties. Als ik tevreden ben over deze nieuwe schilderijen, zal ik 3 schilderijen naar een galerie in Australië sturen voor een internationale groepsexpo. Daarna zal ik weer langzaam naar een nieuwe solo show toe werken en tussendoor werk ik aan een nieuw kunstboek." 

Lees meer

Interview Eva Veldhoen

Interview Eva Veldhoen

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Dragan Saric

Interview Dragan Saric