Interview Sabine van der Vooren

Interview Sabine van der Vooren

Sabine van der Vooren (NL,1994) woont en werkt in Rotterdam. Ze volgde een vooropleiding aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht en heeft daarna de bachelor Fotografie gestudeerd aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Haar main focus is portretfotografie en storytelling. In ieder project probeert ze een contrast van kwetsbaarheid en kracht te vangen, in zowel beeld als betekenis. Alle ruis weglaten en de focus leggen op een emotie, een weerspiegeling of materiaal. Het liefst fotografeert ze moderne dansers, modellen en stillevens, zonder te veel poespas. Fotograferen is haar manier van maken. Ze wil vertalen, communiceren en inspireren.

 

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Ik zou mijn stijl omschrijven als dromerig, zacht en krachtig, subtiel verhalend."

 

Hoe bepaal je je onderwerp?

"Ik haal mijn inspiratie uit zowel andere kunstenaars, fotografen, schilders, dichters etc. als uit alledaagse dingen die ik tegenkom. Ik wil vertalen wat me op dat moment bezig houdt. Dat kan zijn een opgeschreven gedachte, een dans film/voorstelling of de kleuren van een bos verse bloemen. Van alles eigenlijk!"

 

"Ik probeer steeds nieuwe manieren te vinden om toch werk te kunnen blijven maken in deze tijd en er iets positiefs in te vinden."

 

 

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art staan?

"De beelden die op Kiekie Art staan heb ik speciaal gemaakt voor de gelegenheid. Als een herinnering aan deze gekke tijden, maar ook om er iets moois in te kunnen zien, of iets herkenbaars."

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

"Op de korte termijn: Ik probeer steeds nieuwe manieren te vinden om toch werk te kunnen blijven maken in deze tijd en er iets positiefs in te vinden. Op de lange termijn: een duidelijke keuze te kunnen maken in wat voor fotograaf ik echt ben. Ik vind zoveel verschillende onderwerpen mooi en interessant om vast te leggen, maar wil een duidelijke focus voor mezelf creëren en daarvoor gaan!"

 

sabinevandervooren.com

Lees meer

Interview Vincent Versluis

Interview Vincent Versluis

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Vincent Vink

Interview Vincent Vink