Interview Nathalie Hennis

Interview Nathalie Hennis

Nathalie Hennis (1986) is geboren en getogen in Gouda. Het duurde niet lang voordat ze zich realiseerde dat Amsterdam de plek was om naartoe te gaan als ze haar vaardigheden als fotograaf wilde verbeteren en zich echt wilde storten op fotografie. Ze studeerde Photographic Design aan de Amsterdamse Fotovakschool. Sinds haar afstuderen in 2008 werkt Nathalie als freelance-fotograaf.

Hoe ben je begonnen met fotografie? 

"Een vriendinnetje zei laatst dat ik, zolang als ze mij kent, al bezig was met mezelf beeldend te uiten door tekenen, schilderen en rond m’n 15e werd dat vooral fotograferen. Ik wilde graag dingen vastleggen en delen. Mooie lichtval, doorkijkjes, random dingetjes die me opvielen en anderen aan voorbij renden. Al vrij snel moesten zus, broertje en veel vrienden eraan geloven om op de foto te gaan. Druk in de weer met daglicht, maar ook met bouwlampen, waar ik zelf geïmproviseerde studio’s mee creëerde met een dia projector achtergrond. 
Gelukkig kreeg ik na het nodige drammen de support om een opleiding te volgen. Sindsdien ben ik aan het shooten. Eerst parttime om een netwerk op te bouwen en je eigen stem te vinden. Iets waar je overigens nooit klaar mee bent haha. Sind vier jaar fotografeer ik voltijds. M’n werk bestaat uit een combinatie van (corporate) portret en modefotografie. Ik wissel het af, maar mensen staan altijd centraal."

"Het leuke is dat het voelt als vrij werk."


Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie-Art staan?

"De twee gekozen beelden zijn representatief voor m’n werk. Het zijn portretbeelden die ik met de hand bewerk met verf of collagetechnieken op los laat. 
Ik leerde om analoog te fotograferen, maar al snel bleek digitale fotografie efficiënter voor opdrachten. Ik miste het fysiek bewerken van beelden naast photoshop. 
Ik print de beelden en bewerk ze met de hand. Naast dat het superleuk is om te doen is er steeds meer vraag naar dit soort werk vanuit particulieren en bekendheden. Het leuke is dat het voelt als vrij werk.

Ik wil graag meer naar buiten te treden met dit soort werk, daarom koos ik voor ‘Wink’ en ‘Jess’. Een kleine tease naar m’n overige werk en projecten. Ook te zien op mijn insta-account: @NathalieHennis. Ik had voor 2020 best wat projecten op stapel staan. Zo wil ik graag een naaktserie fotograferen. Gezien de huidige omstandigheden zal ik daar nog even mee moeten wachten. Net als de opzet van een expositie. Maar vooral wil ik mezelf nog beter positioneren als portretfotograaf voor actrices, acteurs, zangers en modellen en bladen waarvoor ik ook m’n fotografie en bewerkingen zou willen combineren. Voor nu hoop ik vooral dat iedereen gezond is, goed oplet en voor elkaar zorgt. Zodat we, zodra het weer kan, allemaal vol aan de bak kunnen!"


Hoe kom je de crisis door?

"Bijna alles staat stil. Wel werk ik aan  een portretserie voor een boek dat uitkomt in juli.  Het is even wennen, werken met 1.5 m afstand. Het is gek om mensen die je gaat fotograferen niet de hand te schudden; iemand portretteren is toch een intiem moment. Tot nu toe gaat het goed en ben ik blij dat deze opdracht doorloopt. Veel van het geplande werk is onder voorbehoud verplaatst of op een datum eind 2020.
In de extra tijd zit die ik nu heb zit ik niet stil, maar ben ik bijvoorbeeld mijn website aan het het vernieuwen, manueel aan het bewerken en projecten aan het uitdenken.  Ik kan niet wachten om weer aan de slag te gaan. Mijn normale werktempo weer op te pakken en met make-up artists en hairstylisten mooie creaties te maken."

Lees meer

Interview Hester Baars

Interview Hester Baars

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Fauve Bouwman

Interview Fauve Bouwman