Interview Mark Rammers

Interview Mark Rammers

 

Mark Rammers is een Nederlandse fotograaf gevestigd in Amsterdam. Onderweg vindt hij de schoonheid in gewone ruimte en alledaagse situaties, terwijl hij de natuurlijke en door de mens gemaakte landschappen om ons heen onderzoekt in een tijdperk van voortdurende verandering.

 

Wanneer ben je met fotografie begonnen?

''Een jaar of twaalf geleden kocht ik mijn eerste camera. Mijn toenmalige vriendin ging een fotografie opleiding volgen en ik vond het een goed idee om een camera te hebben zodat we samen konden oefenen. Een van de opdrachten die ze kreeg was ‘panning’. Met een zak oud brood, de nieuwe camera en veel goede moed gingen we op een gure voorjaarsdag meeuwen lokken en in hun vlucht fotograferen. Uiteindelijk zijn we meer bezig geweest de vogels te ontwijken dan te fotograferen, maar een van de uiteindelijke prints heb ik nog altijd.''
 ''Ik houd van een gestileerde eenvoud''
                      

Hoe zou je jouw stijl van fotograferen kunnen omschrijven?

''Ik houd van een gestileerde eenvoud. Ik zoek altijd naar geïsoleerde objecten en personen die desondanks iets vertellen over de omgeving waarin ze zich bevinden.''

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

''Helaas heb ik de afgelopen jaren geestelijk nogal in de knoop gezeten. Een van de gevolgen was dat ik mij volledig verloren ben in nadenken en piekeren, factoren die het fotograferen in de weg zaten. Nu dit allemaal langzaam in de achteruitkijkspiegel verdwijnt is het tijd om vruchtbare ideeën concreet te maken en uit te voeren. Dat betekent vooral veel reisdocumentaires maken, een aantal dingen leren die ik echt graag zou beheersen en verbinding maken met mensen door fotografie.''

Wat zijn de criteria voor de plekken waar je gaat fotograferen?

''Als ik aan een bestemming denk en ik voel ‘daar wil ik zijn!’, dan ga ik er voor zorgen dat ik er zo snel mogelijk naar toe kan.''

Lees meer

Interview Jill Noteboom

Interview Jill Noteboom

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Ingeborg Everaerd

Interview Ingeborg Everaerd