Interview Mariëtte Aernoudts

Interview Mariëtte Aernoudts

Mariëtte Aernoudts is een autodidact fotograaf/beeldmaker. Naast haar portretfotografie creëert ze door verhalende beelden haar eigen feeërieke, poëtische droomwereld. Het rauwe moet eraf en verzacht daarmee een beetje de realistische wereld. Altijd is ze op zoek naar vernieuwing, naar haar eigen gevoel wat ze in haar beelden wil leggen. Door toevoegingen, wil ze van haar foto’s subtiele beelden maken die net dat stukje extra oproepen bij de kijker.

Wie of wat is je grootste inspiratie bron?

"Mijn inspiratiebron zijn de dingen om me heen: mooi licht of schaduw, kleine details die me opvallen en mijn fantasie prikkelen. Maar ook veel collega-fotografen. Ik kan echt uren rondkijken op internet en helemaal verliefd worden op sommige foto’s. Van al die fotografen zijn kleine dingetjes bij elkaar vaak mijn nieuwe ideetjes. Deze ideetjes veranderen dan weer tijdens het uitwerken en dat worden dan uiteindelijk totaal andere beelden."

"Het rauwe moet eraf en verzacht daarmee een beetje de realistische wereld."Hoe zou je je stijl omschrijven?

"In tegenstelling tot mijn portretfotografie creëer ik met verhalende beelden mijn eigen feeërieke, poëtische droomwereld. Mijn foto’s worden verrijkt met andere dingen uit mijn denkbeeldige wereld. Het rauwe moet eraf en verzacht daarmee een beetje de realistische wereld. Altijd ben ik op zoek naar vernieuwing, naar mijn eigen gevoel wat ik in mijn beelden wil leggen. Door deze toevoegingen, wil ik van mijn foto’s subtiele beelden maken die net dat stukje extra oproepen bij de kijker."

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art staan?

"De beelden die ik voor Kiekie Art heb gekozen laten zien welke combinaties ik gebruik om tot een resultaat te komen. Soms is een beeld al bijna af en dan verander ik het alsnog op het laatste moment door een andere techniek toe te passen, zoals bij de ‘getekende’ jurkjes van de vier meisjes. Die jurkjes moeten dan mijn eigen extraatje worden."

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

"Voor de toekomst wil ik me nog meer verbeteren en vooral meer experimenteren met fotografie. En natuurlijk doorgaan met het genieten van het maken van mijn beelden."


marietteaernoudts.nl

 

Lees meer

Interview Dienie Brouwer

Interview Dienie Brouwer

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Vincent Versluis

Interview Vincent Versluis