Interview Maite Meijlink

Interview Maite Meijlink

Als kind was Maite Meijlink stil. Ze was nooit de verteller, maar altijd de luisteraar. Alles draaide bij haar om het kijken, elk detail, elke verandering. Niets ontging haar. Toen ze op haar twaalfde haar eerste camera kreeg voelde het alsof ze eindelijk het gereedschap had gekregen om zichzelf uit te drukken in een vorm waar woorden tekort schoten, ze kon eindelijk haar verhalen vertellen.

Hoe ben je begonnen met fotografie?

"Het gekke is dat ik mij niet meer goed kan herinneren hoe ik ben begonnen met fotograferen. Ik denk dat het niet één bepalend moment is geweest, maar meer een interesse die zich steeds meer naar de voorgrond ging bewegen. Daarentegen hebben mijn ouders mij vertelt dat ik al op 6 jarige leeftijd met een Vtech (een soort camera voor kinderen) rond liep en alles om mij heen aan het vastleggen was, dus wie weet is het daar allemaal begonnen."

"Als ik kijk naar de foto van de boot, dan ga ik mij gelijk af vragen hoe de boot daar ooit gekomen is, wie de eigenaar was en waarom het er nog ligt."
Wie of wat is je grootste inspiratiebron?

"Dat is een erg lastige vraag. Voor mij is er nooit één bepaald iemand of iets geweest die mijn grote inspiratiebron was. Dat heeft ook te maken met hoe mijn beelden ontstaan. Het grootste gedeelte van mijn foto's zijn spontane beelden, dat houdt in dat tot het moment dat ik de foto schiet ik nog niet weet dat ik die foto ga maken. Wat je dus wel zou kunnen zeggen is dat als ik mijn grootste inspiratiebron zou moeten aanwijzen, dat de omgeving om mij heen is."

 

Waarom heb je gekozen voor de werken die op Kiekie Art staan?

"De twee werken dragen beide een eigen verhaal en een soort mysterie met zich mee. Als ik kijk naar de foto van de boot, dan ga ik mij gelijk af vragen hoe de boot daar ooit gekomen is, wie de eigenaar was en waarom het er nog ligt. Ook stralen beide beelden een soort eenzaamheid uit wat samen met de natuur, het licht en de kleuren vaak terugkerende elementen zijn in mijn foto’s."

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

"Na de zomer ga ik beginnen met mijn studie aan de kunstacademie van Utrecht waar ik nog meer ga leren over alle facetten van “beeld”, zowel bewegend als stilstaand beeld. Ook wil ik me meer gaan verdiepen in het fotograferen van mensen, wat weer een hele andere kant van de fotografie is."

maite.meijlink


 

 

Lees meer

Interview Alice de Kruijs

Interview Alice de Kruijs

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Mare Veen

Interview Mare Veen