Interview Maan Limburg

Interview Maan Limburg

Maan Limburg ('88), Utrecht, is een autodidactische fotograaf wiens werk zich op het kruispunt van rauw en dromerig bevindt. De wereld verkennen door middel van beelden die zich richten op kleur, textuur, beweging - ze probeert de wereld van de levenden te ontleden in zorgvuldig ingelijste plakjes kunst.Hoe ben je begonnen met fotografie?

"Op mijn 15e werd ik gescout als model, wat ik na een paar jaar uit begon te breiden: ik werkte steeds meer mijn eigen ideeën uit door ook visagie, styling en art-direction te doen. En op een dag zei een vriend “moet je niet gewoon het héle plaatje gaan maken?”. Wellicht omdat ik op dat moment de vervelende stylist op set was die tegen die bevriende fotograaf zei “moet je niet vanuit deze hoek een foto maken? Dit is mooi!”.

Ik realiseerde me dat ik inderdaad het hele plaatje moest gaan maken en begon vrienden te fotograferen (en bevriende fotografen te assisteren), huurde een kleine studio met 4 (!) andere fotografen en leerde zo stap voor stap het vak. Naarmate ik meer leerde kriebelde het om nóg meer te leren tot het een soort plezante obsessie werd die nog steeds gaande is."


"Schoonheid is altijd, overal, als je maar goed kijkt"


 

 

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art staan?

"Als fotograaf sta ik vooral bekend om mijn karaktervolle beelden van mensen, met veel kleur, textuur en persoonlijkheid in beeld. Maar op reis fotografeer ik heel veel natuur en landschappen, waarbij dit op een andere manier tot uiting komt. Het leek me een goed moment om die kant van mezelf te laten zien."

 

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Rauw & Dromerig."

 

Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd door fotografie?

"Fotografie is nauw verweven met mijn persoonlijke leven, dus het zijn vaak levenslessen zoals jezelf op waarde schatten en nee durven zeggen. Dat je leven naar eigen wens in te richten is, dat soort dingen. Jezelf vaak genoeg vragen “wat wil ik en wat mis ik nog?” Vaak is dat gewoon een kwestie van gaan doen.

En: Schoonheid is altijd, overal, als je maar goed kijkt."

 

Welke plannen heb je nog voor de toekomst?

"Mijn fotografie neemt gestage stappen richting kunst, iets wat ik graag verder wil onderzoeken. Meer beeld met nog meer lagen erin maken. En meer in het buitenland werken. Het afgelopen jaar zou ik een artist in residence hebben in Onomichi, Japan, wat niet doorging vanwege Corona. Die alsnog doen staat hoog op mijn wish-list."


www.maanlimburg.com

Lees meer

Interview Sven Jan de Vuyst

Interview Sven Jan de Vuyst

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Sidney Waerts

Interview Sidney Waerts