Interview Lois Schindeler

Interview Lois Schindeler

Lois Schindeler (1995, Amstelveen) is een autodidactisch kunstenaar. Ze begon met tekenen en schilderen vanaf de dag dat ze een potlood kon vasthouden. Haar inspiratie vind ze vooral in de natuur en haar mooie organische vormen en kleuren.

 
Hoe ben je begonnen met illustreren?
"Eigenlijk teken en schilder ik al zo lang ik me kan herinneren. Ik heb nooit een opleiding gevolgd hiervoor, ik vond het gewoon altijd al 1 van de leukste dingen om te doen. Ik had nooit durven dromen dat ik dit nu op een professionele manier kan doen."
 
Waarom heb je gekozen voor de werken die op Kiekie Art staan?
"Ik teken en schilder graag het vrouwelijke lichaam op abstracte manier omdat ik erg houd van de simpele, organische en tijdloze schoonheid die het uitstraalt. Dit in combinatie met wat Afrikaanse tribal touches vind ik altijd heel fijn werken. Ik vond dat beide werken dit in zich hadden, waarbij 1 zich echt focust op het vrouwelijk lichaam en de andere meer op de organische vormen die je vindt in de natuur. Voor mensen die liever geen naakte vrouw in hun huis hebben hangen is er ook een andere keuze mogelijk, haha."
 "Alles wat je maakt vanuit je eigen creativiteit is goed en mooi, voor zowel jezelf mentaal als wat er uiteindelijk op het doek/papier komt te staan."

Wat is de belangrijkste les die je heb geleerd door kunst maken?
"Ik heb geleerd om jezelf geen beperkingen op te leggen en gewoon te durven doen. Alles wat je maakt vanuit je eigen creativiteit is goed en mooi, voor zowel jezelf mentaal als wat er uiteindelijk op het doek/papier komt te staan. Ik heb geleerd dat het echt een manier is om je ei kwijt te kunnen en ruimte en creativiteit in je hoofd te creëren."

Wat is je grootste inspiratie bron?
"Ik vind van kinds af aan kunst wat door Native American/Afrikaanse stammen gemaakt wordt prachtig. Zelf is mijn stijl wat moderner omdat ik de combinatie van de ziel van wat ouds en het strakke en simplistische heel mooi vind. Ik kijk daarom ook veel naar architectuur, natuurlijke steen/rotsformaties/planten en grote moderne kunstenaars zoals Picasso en Jean Arp."

Welke plannen heb je voor de toekomst?
"Ik zou heel graag een expositie willen maken, dit staat bovenaan mijn lijstje. Ook ben ik bezig met wat kleding- en woonaccessoires merken om mooie samenwerkingen op te zetten. Om mijn kunst te koppelen aan een groter bereik lijkt mij heel gaaf."

Lees meer

Interview Robbert Buitenhuis

Interview Robbert Buitenhuis

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Mees Kuiper

Interview Mees Kuiper