Interview Keng Pereira

Interview Keng Pereira

Keng Pereira (1991) is een fotograaf uit Amsterdam. Als zoon van een fotograaf groeide hij, zonder het door te hebben, op in inspirerende omgevingen en zag hij het buitengewone in het gewone. In de voetsporen van het verleden werd hij aangetrokken door het fysieke aspect van het vastleggen van een moment. Daarom geeft hij er de voorkeur aan het grootste deel van zijn werk op film te schieten. Naast zijn werk in opdracht, houdt hij van verkennen en is hij het meest gemotiveerd door wat er op zijn pad komt, wat resulteert in een grote verzameling gedocumenteerde verhalen.

 

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Mijn fotografie stijl vind ik zelf altijd moeilijk te omschrijven. Soms is het heel grafisch, dan speel ik met lijnenspel, schaduwen en objecten. Maar soms is het zo in het moment, dan kan ik wel een verhaal willen vertellen met mijn foto’s maar dan spreekt het moment voor zich en dicteert dat weer de stijl van de foto denk ik. Ik probeer mijzelf niet in een hokje te plaatsen qua wat mijn stijl is en daar de foto op aan te passen. Ik denk eerder dat ik het moment waarneem en daar mijn stijl op aan pas."

"Ik probeer mijzelf niet in een hokje te plaatsen"


Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd door fotografie?

"De belangrijkste les die ik heb geleerd door fotografie is niet altijd het moment te willen vastleggen maar er zelf soms midden in gaan zitten er ervan te genieten zonder de foto te nemen."


Waarom heb je voor de beelden gekozen die op Kiekie Art staan?

"De beelden die op Kiekie Art staan zijn allebei al erg lang beelden die mijzelf erg dierbaar zijn. Speciale momenten op speciale plekken die toen erg belangrijk en inspirerend voor me waren. Ik denk dat de kleuren ook spreken voor waar het geschoten is."


Wat zijn je toekomst plannen?

"Een van de allerbelangrijkste dingen in fotografie vind ik de mensen, de verhalen en de plekken die je ziet, tegenkomt, hoort en vastlegt. Ik hoop vooral dat ik dat héél lang mag blijven doen."

www.kengpereira.com

Lees meer

Interview Evely Duis

Interview Evely Duis

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Chris Philippo

Interview Chris Philippo