Interview Jill Noteboom

Interview Jill Noteboom

Jill Noteboom is 27 jaar en woont in 's-Graveland tussen de bossen, de heide en het water. Natuur, reizen en mensen zijn haar focus. Het vastleggen van de wereld op een zo minimalistisch mogelijke manier, maar nog steeds puur, is voor Jill de essentie. Het vertellen van bestaande en het creëren van nieuwe verhalen, is wat het vastleggen van het alledaagse leven en deze momenten, betekent voor haar. Storytelling is hierin het sleutelwoord. Het filteren van de details uit het grotere geheel van een ordinaire dag. Al deze kleine momenten kunnen samen komen als één, maar kunnen ook individueel en verschillend worden benaderd.

 

Wanneer ben je met fotografie begonnen?  

''Eigenlijk fotografeer ik al m'n hele leven. Met m'n vaders camera op vakanties, analoge camera's van de kringloop, m'n telefoon en m'n Fuji. Toch ben ik nog niet zo lang officieel bezig met fotografie. Wel ben ik altijd met beeld en verhalen creëren bezig geweest. Met name tijdens m'n creatieve studie aan de HKU. Sinds de puzzelstukjes ongeveer een jaar geleden allemaal op de juiste plek zijn gevallen, merk ik dat echt kan ademen. Dit is het.''
''Ik probeer het alledaagse leven vast te leggen vanuit een andere invalshoek''

Hoe zou je jouw stijl van fotograferen kunnen omschrijven?

''Cinematisch en minimalistisch. Ik probeer het alledaagse leven vast te leggen vanuit een andere invalshoek. Mensen nieuwsgierig maken naar het verhaal achter het beeld. Wanneer ik op reis ben, merk ik dat ik ook ander beeld vastleg; ik duik de natuur in en wil anderen laten zien hoe mooi de wereld is om hen zo hopelijk bewuster met de natuur om te laten gaan. ''

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

''Doorgaan met waar ik mee bezig ben. Reizen maken, kort of lang, me laten inspireren en dit vastleggen. Onderzoek blijven doen naar nieuwe onderwerpen en conceptualiseren. Hopelijk zoveel mogelijk projecten aanpakken en anderen inspireren met mijn beeld.''

Als je op reis bent, waar raak je het meest door geïnspireerd wanneer je op zoek bent naar beeld?

''Kleuren, mensen en wederom het alledaagse. Simpliciteit is wat juist zoveel kan zeggen. Vaak ben ik niet op zoek naar het beeld, maar vliegt het me in een keer aan. Spring ik halverwege van m'n scootertje, stop ik de gehuurde auto of loop ik 3 straten om, om het beeld vast te leggen dat in m'n gedachte afgebeeld wordt. Ik sta tijdens zo'n reis eigenlijk de hele tijd "aan", simpelweg omdat alles me inspireert.''

Lees meer

Interview Amber Aarts

Interview Amber Aarts

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Mark Rammers

Interview Mark Rammers