Interview Hester Baars

Interview Hester Baars

Hester Baars is in december 2019  afgestudeerd aan de fotoacademie te Amsterdam. In haar werk is ze op zoek naar het schemergebied tussen realiteit en illusie. Met zowel mensen als met de elementen aarde, water en wind, creëert ze een wereld tot waar herkenbaarheid overgaat in wat niet grijpbaar is. Een universum dat wel maar toch ook niet bestaat. 

 

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"In mijn werk ben ik op zoek naar het schemergebied tussen realiteiten illusie. Met mensen en de elementen aarde, wind en water creëer ik een wereld tot waar herkenbaarheid overgaat in wat niet grijpbaar is. Een universum dat wel maar toch ook niet bestaat."

 

 "Deze imaginaire wereld die voortkomt uit het onderbewuste heeft mij altijd gefascineerd."

 

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art staan?

"December 2019 ben ik afgestudeerd aan de fotoacademie te Amsterdam. De gekozen beelden zijn onderdeel van mijn afstudeerproject Jellyfish in the sky. Het project komt voort uit mijn verlangende onvoorspelbare en vervreemdende wereld van dromen meerbestaansrecht te geven. Deze imaginaire wereld die voortkomt uit het onderbewuste heeft mij altijd gefascineerd."

 

Hoe bepaal je je onderwerp?

"Mijn onderwerp bepaal ik aan de hand van mijn fascinatie voor de wereld van dromen. Soms bedenk ik een beeld van te voren en regisseer ik, maar ik werk ook intuïtief. Het geeft mij veel vrijheid dit te combineren. Ik construeer waar nodig de beelden met photoshop om deze wonderlijke en vervreemdende wereld vorm te geven."

 

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

"Mijn plannen voor de toekomst zijn om op dit moment veel te experimenteren en ontdekken in mijn werk. Verder wil ik doorwerken aan mijn afstudeer project Jellyfish in the sky en mijn nieuwe project Yume. Dit project is geïnspireerd door dromen in de huidige crisis. We blijken meer en heftiger te dromen in tijden van crises en stress. Na de quarantaine wil ik met een groepje andere net afgestudeerde fotografen exposities gaan organiseren."

hesterbaars.nl

Lees meer

Interview Rein Kooyman

Interview Rein Kooyman

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Nathalie Hennis

Interview Nathalie Hennis