Interview Floortje Selis

Interview Floortje Selis

Floortje Selis (1976) is geboren in Maastricht maar woont nu in Muiden. Ze is wat ze noemt een ‘Accidental Artist’. Dit omdat ze nooit naar de kunst academie is gegaan. Ze was niet van plan deze weg te bewandelen. Illustreren is wat ze altijd al deed in haar vrije tijd. Ooit gewoon met pen en papier, tegenwoordig is haar tablet haar beste vriend.

Hoe ben je begonnen met illustreren?

"Ik denk dat ik daar niet veel verschil van anderen. Ik ben begonnen met illustreren als kind. Ik heb alleen nooit mijn tekenspullen opgeruimd. Vooral portretten maak ik mijn hele leven al. Vroeger plakte in wel 10 A4tjes aan elkaar met plakband om dan mega grote portretten te maken, daar kon ik dan uren naar staren. Ik vond dat geweldig."

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art staan?

"Voor deze bijzondere gelegenheid wilde ik iets nieuws maken, niet illustraties gebruiken die ik al had. Ook wilde ik contrast en dualiteit laten zien in deze twee illustraties omdat dat zo belangrijk is in mijn werk. Dus de Edgy-nes van Chanel en de pinup-beauty van een jonge Sophia Loren vond ik goed passen. De een is dan ook zwart wit en de ander soft and smooth kleur."

"Het ultieme moderne klassiek. Mijn werk ziet er uit alsof het geschilderd is maar het is digitaal gemaakt."

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Het ultieme moderne klassiek. Mijn werk ziet er uit alsof het geschilderd is maar het is digitaal gemaakt."


Wat is je grootste inspiratie bron?

"Mijn grootste inspiratie bronnen (sorry het zijn er meer) zijn Isaac Israels, George Breitner en David Downton."

Welke plannen heb je voor de toekomst?

"Expo expo expo, ik kan niet wachten om eens een echte gave expositie te hebben. Daar zal ik zeker naar toewerken. Ook wil ik mijn werk bijven uitbreiden met verschillende media, combineren met andere artiesten.
Ik ben vaak onder de indruk van anderen hun werk en denk dan vaak, wauw dat zou heel goed matchen mijn illustraties. Hier ben ik al mee begonnen, ik ga een mooi project samen doen met een fotografe, Peggy Hoe, hou dit zeker in de gaten! Ook maak ik een te gek boek voor een styliste dat volgend jaar uitkomt, dit ga ik dus helemaal illustreren, dat wordt heel mooi! Daarna… verover ik de wereld. ;-)"

Lees meer

Interview Jeroen Knippenberg

Interview Jeroen Knippenberg

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Eva Veldhoen

Interview Eva Veldhoen