Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Floor Reitsma, 28 jaar, gevestigd tussen NYC en Amsterdam. Met haar fotografie probeert ze contact te maken met zichzelf en het gevoel van vrijheid en overgave. Het is een spel tussen ons allemaal, het spel van geven en nemen. Geliefd voelen en eerlijk zijn. Een verlangen naar speelsheid.

Hoe ben je begonnen met fotografie?

"Als kind was ik veel bezig met beeld maken; tekenen, collages, fotograferen en kleding ontwerpen. Alleen had ik niet door, dat je dit ook serieus kan aanpakken en het als “werk” kan doen. Tijdens mijn derde studie poging, Lifestyle Transformation Design aan Willem de Kooning Academie, viel eindelijk het kwartje. Na het eerste jaar ben ik gestopt en probeer nu op eigen wijze mijn stijl & visie te ontdekken en veel te experimenteren. Dit gaat soms met veel frustratie maar ik werk voornamelijk uit mijn emoties en dat brengt heel veel liefde mee."
"Misschien moeten volwassen mensen, de wereld als kind bekijken; zonder vooroordelen, angst en vol nieuwsgierigheid!"

Hoe bepaal je je onderwerp?

"Dit is iets waar ik nu veel bewuster mee bezig ben. Op mijn instagram laat ik meer modische beelden zien terwijl ik juist meer documentair fotografeer, maar dit deel ik eigenlijk nooit. Ik ben opzoek naar een manier hoe ik deze twee aspecten kan combineren. Daarnaast vind ik het belangrijk om binnen de mode voor modellen te kiezen die niet één type vrouw/man vertegenwoordigen. Daarnaast probeer ik steeds meer mijn maatschappelijke interesses te delen. Ik vond het eerst best spannend om dat te delen; terwijl het juist de dingen zijn waar ik me al jaren lang mee bezig houd. Ik ben erg poëtisch ingesteld en wil dit combineren met maatschappelijke thema’s."

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art staan?

"Ik wilde voor beelden kiezen die een dromerige, maar speelse vibe hebben; twee aspecten die heel vaak terugkomen in mijn beeldvorming. Een weerspiegeling van mijn eigen karakter."

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

"Zoals ik al eerder aangaf ben ik bezig met het ontwikkelen van meer thematiek binnen mijn werk. De natuur is een heel belangrijk onderdeel hiervan. Het is onze basis en brengt je echt tot rust; iets wat enorm waardevol is in deze gekke tijden. Naast een project hierover, ben ik bezig met een project waarin vollere body types worden gevierd. Ik vind dat je niet in dik & dun moet denken.. het woord heeft een verkeerde lading gekregen. Je bent niet lelijk of stom als je steviger gebouwd bent; ook dan kan en mag je stralen en plezier hebben. Misschien moeten volwassen mensen, de wereld als kind bekijken; zonder vooroordelen, angst en vol nieuwsgierigheid!"

Lees meer

Interview Eelco Wortman

Interview Eelco Wortman

Interview Charlotte Greeven

Interview Charlotte Greeven