Interview Fauve Bouwman

Interview Fauve Bouwman

Fauve Bouwman (1991) is geboren in Den Haag. Ze studeerde in 2014 af aan de Foto Academie te Amsterdam en heeft zich ontwikkeld tot een jonge, experimentele, zelfverzekerde en getalenteerde fotograaf. Ondanks haar jonge leeftijd weet ze de kracht van haar onderwerpen met overtuiging vast te leggen. Bouwman is een fantast en geniet van de kleine details in het leven die ze zo bescheiden vastlegt.


Wat is de belangrijkste les die je hebt geleerd door fotografie?

"Geleerd om te vallen en geleerd om op te staan. Hierdoor leer je in jezelf te geloven en dat is het allerbelangrijkste. Soms zal je tegenslagen hebben of een opdracht niet krijgen die je heel graag had gewild. Maar zo gaat dat in de creatieve wereld. Je kunt beter die negatieve vibes omzetten en hierdoor verzin je zelf weer nieuwe creatieve projecten. Alles gebeurt met een reden. Daar geloof ik heilig in."

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art staan?

"Ik had zin om kleurrijke en tijdloze beelden naar buiten te brengen in deze gekke tijden."

"Hierdoor leer je in jezelf te geloven. Dat is het allerbelangrijkste"

Wie of wat is je grootste inspiratie bron?

"Moeilijk te zeggen, want zo veel kunstenaars maken prachtig werk. Schilders Kees van Dongen, Leo Gestel en Jan Sluijters vind ik geweldig vanwege hun wilde vormen en kleur gebruik. Favoriete fotograferen zijn er zo veel, maar onder andere: Sally Mann, Mark Borthwick, Peter Lindbergh, Peter Beard, Mario Sorrenti, Mario Testino, Martin Parr, Helmut Newton, Juergen Teller, Cass Bird, Lachlan Bailey en Tyrone Lebon. Fashion designer Thierry Mugler my ultimate favorite. En in de auto rondrijden en naar buiten kijken, waar dan ook ter wereld, inspireert mij ontzettend erg. Dan ben je alleen met je gedachten."

Welke plannen heb je nog voor de toekomst?

"Ik durf nooit te zeggen wat ik nog graag zou willen of welke plannen ik heb. Want als ik dat niet haal voor mezelf, dan ben ik teleurgesteld. Dus ik wil graag zo blijven doorgaan hoe het nu gaat. En dat mijn carrière op een natuurlijke manier blijft groeien."

Lees meer

Interview Nathalie Hennis

Interview Nathalie Hennis

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Alaïa Fonk

Interview Alaïa Fonk