Interview Evely Duis

Interview Evely Duis

Evely Duis (25) uit Reusel (NL) volgde eerst een opleiding fotografie aan de Sintlucas kunstschool in Boxtel. Daarna volgde ze een opleiding professionele bachelor fotografie aan het NARAFI (luca arts) in Brussel, waar ze in 2017 cum laude afstudeerde. Vervolgens ging ze als freelance fotograaf aan de slag. Sinds begin dit jaar heeft ze haar eigen fotostudio. Ze richt zich vooral op modefotografie, en daarnaast ook op merken en producten.

 

Wat wil je laten zien en voelen met je werk?

Met mijn werk probeer ik mijn ideeën werkelijkheid te maken. Vaak ontstaat mijn vrij werk uit emoties. Hierbij gebruik ik fotografie als een soort therapie. Vaak zijn dit hedendaagse onderwerpen waar andere mensen ook sturen uit kunnen halen en zich er in herkennen.


Waar komt je inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie komt vooral uit ervaringen die me op dat moment (te veel) bezig houden. Door middel van fotografie kan ik dit een plekje geven in mijn leven zonder dat het blijft knagen aan mij. Dit is dan de basis van een project. Vervolgens ga ik me laten inspireren door alles wat ik tegen kom en me raakt op dat vlak. De ene keer is het een bepaald lichtinval, de andere keer een foto die ik op internet tegen kom, een video of inspirerend gesprek met iemand.. het komt dan daadwerkelijk uit alle bronnen! 
''Ik zou het geweldig vinden om ooit een eigen studio aan huis te hebben''

 


Wat zijn je dromen, toekomst plannen?

Later is mijn droom om echt mijn commercieel werk in opdracht en mijn vrij werk steeds meer door elkaar te laten lopen. Eén stijl die doorloopt in mijn volledige werk-genre. Ook zou ik het geweldig vinden om ooit een eigen studio aan huis te hebben. Op het moment ben ik ontzettend blij met mijn studio die ik nu huur maar een volledig eigen plek zou wel een droom zijn! 


Wat zou jij de volgende generatie fotograferen willen meegeven?

Ga er voor de volle 100% voor. Niets komt je aanwaaien en als je dit echt wil dan moet je er ook hard voor werken. Probeer eigen te zijn en ga niet zomaar alles nadoen. Vooral in deze tijd is persoonlijkheid zo belangrijk geworden! 

Lees meer

Interview Bas Hordijk

Interview Bas Hordijk

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Keng Pereira

Interview Keng Pereira