Interview Dienie Brouwer

Interview Dienie Brouwer

Dienie Brouwer is 55 jaar en woont in Hilversum. In december 2019 is ze cum laude afgestudeerd aan de fotoacademie in Amsterdam. Ze probeert haar beelden te combineren met innovatieve nieuwe technische concepten, waarin je een voortdurende strijd zult vinden tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid. Mijn foto's zijn de weerspiegeling van gecombineerde ervaringen en verhalen uit het verleden.

Hoe ben je begonnen met fotografie?

"Nadat ik mijn eigen bedrijf had verkocht, ben ik een opleiding styling gaan doen. Daarbij maakte ik veel foto’s, en merkte ik al snel  dat ik fotograferen veel interessanter vond dan styling. Ik ben toen de fotoacademie gaan doen in Amsterdam."

"Ik probeer een eigen stem te ontwikkelen, waarbij ik nieuwe technische concepten combineer met aloude fototechnische principes."

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Dat vind ik altijd een lastige, omdat dat over je zelf te zeggen. Staat zo groots vaak. Ik probeer een eigen stem te ontwikkelen, waarbij ik nieuwe technische concepten combineer met aloude fototechnische principes. Een beeld moet bij mij wel altijd een verhaal vertellen. En als het dat niet doet, moet het op zijn minst boeien of vragen oproepen." 

Waarom heb je gekozen voor de werken die op Kiekie Art staan?

"Ik maak veel foto’s van mezelf, waarbij het centrale thema de spanning tussen zichtbaarheid en onzichtbaarheid is. De twee werken die op Kiekie Art staan zijn als het ware ook zelfportretten die datzelfde thema hebben." 

Wat zijn je plannen voor je toekomst?

"Buiten dat ik fotografeer maak ik ook installaties waarbij mijn beelden het verhaal nog beter vertellen. In Juni zou mijn afstudeerproject te zien zijn bij Pennings foundation, alleen is het nu afwachten of dat door gaat ivm corona. Verder ben ik ook bezig met een nieuw project TRANSIENCE."  

 

dieniebrouwerfotografie.com

 

Lees meer

Interview Alaïa Fonk

Interview Alaïa Fonk

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Mariëtte Aernoudts

Interview Mariëtte Aernoudts