Interview Corina Bouweriks

Interview Corina Bouweriks

Nadat Corina Bouweriks een aantal jaren geleden eindelijk begon met fotografie en al haar vrije tijd daarin had gestopt, heeft ze langzaam haar eigen stijl en technieken gevonden, zowel bij het fotograferen als in de post-productie. Vooral in haar artwork heeft ze een voorkeur voor zwart-wit fotografie, portretten, stillevens en surrealisme (of noem haar gewoon een beetje vreemd). Ze werkt intuïtief en zoekt altijd naar meer dan ‘gewoon’ een beeld.

 

Hoe zou je je stijl omschrijven?

"Mijn stijl van werken voor mijn ‘art’-fotografie is surrealistisch, soms met een rauw randje. Achter elk beeld schuilt een verhaal. De beelden zijn opgebouwd uit meerdere afbeeldingen en bestaan uit tot wel 80 lagen per beeld."

 

"Vrij onvoorspelbaar, maar dat zijn de momenten dat ik deze beelden kan creëren."

 

Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie art staan?

"De beelden die op Kiekie art staan heb ik geselecteerd op basis van eenvoud en bewust gekozen voor zwart-wit. Beide beelden zijn afkomstig uit series van meerdere beelden."

 

Wat is de grootste les die je hebt geleerd door fotografie?

"Wat ik geleerd heb door fotografie is om nog meer te kijken naar alles om mij heen, het observeren van mensen en hun gedrag en details en aan de hand daarvan te voelen wat dit met mij doet."

 

Wie of wat is je grootste inspiratie bron?

"De grootste bron van inspiratie komt bij mij van binnenuit. Vanuit een gevoel, intuïtie. Dit maakt ook dat ik een diversiteit aan beelden kan maken omdat het gevoel erbij zo anders kan zijn. Daarnaast ben ik gefascineerd door werk van schilders omdat zij meer de vrijheid hebben om beelden te maken die surrealistisch zijn."

 

Welke plannen heb je voor de toekomst?

"Mijn plannen voor de toekomst met kunstfotografie zijn om in periodes waarin emoties een grote rol spelen, deze te uiten in nieuwe werken. Vrij onvoorspelbaar, maar dat zijn de momenten dat ik deze beelden kan creëren."

 

instagram.com/corina_bouweriks

Lees meer

Interview Petra Cremers

Interview Petra Cremers

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Charlotte Greeven

Interview Charlotte Greeven