Interview Christian van Dokkum

Interview Christian van Dokkum

Christian van Dokkum is een autodidactische fotograaf. Hij combineert documentaire fotografie met een vleugje kunst. Hij neemt je graag mee op zijn avonturen door steden en natuur. Vooral zeeën en oceanen inspireren hem het meest. Hij heeft voorkeur voor het gebruiken van natuurlijk licht en specifieke kleuren om verschillende werelden en sferen te creëren die heb blij of verdrietig maken en die hem de kleine dingen van het leven laten waarderen.

Hoe ben je begonnen met fotografie?

"Ik weet nog wel dat ik rond mijn 15e een eerste digitale camera kreeg, samen met mijn tweelingbroer. We hebben het helemaal niet vanuit huis meegekregen, maar we merkten al gauw dat fotografie een van onze grootste gedeelde hobby was. Na jaren oefenen, en vooral heel veel "klooien" ben ik nog steeds dankbaar dat ik deze passie heb ontdekt en nog steeds ontwikkel. Ik ben niet geschoold en leer nog steeds iedere dag steeds meer bij." 
"Dat vind ik ook een van de mooie dingen van fotografie ; de waarheid schetsen of totaal iets anders creëren."


Waarom heb je gekozen voor de beelden die op Kiekie Art?

"Het zijn vooral twee hele verschillende beelden. In mijn werk maak ik graag gebruik van een bepaalde soort kleur of sfeer. De foto van de trap is toch wel een van de beelden waar ik het meest trots op ben. Simpel en esthetisch. Wetende dat het in een goedhoop backpackers hostel is gemaakt maakt het voor mij alleen maar af. Dat vind ik ook een van de mooie dingen van fotografie ; de waarheid schetsen of totaal iets anders creëren." 

Wat is je grootste inspiratiebron?

"Dat is heel simpel voor mij ; de stad en natuur. Ik kan wekelijks wel een avond dwalen door Amsterdam en inspiratie opdoen. De zee, water, is ook iets wat je veel terug vind in mijn werk."

Hoe bepaal je je onderwerp?

"Ik ben geen planner. Ik laat veel afhangen van het moment. Ook technisch gezien maak ik vooral veel gebruik van natuurlijk licht. Het onderwerp is dan iets wat wel een tijd in mijn hoofd kan hebben gezeten. Maar zet mij in een super saaie omgeving en ik probeer er nog wat voor mezelf van te maken. Foto's hoeven voor mij ook niet (altijd) per se een verhaal te vertellen, het oog wil ook wat."

Welke plannen heb je voor de toekomst?

"Mijn hobby is nu wel erg uit de hand gelopen en het wordt tijd om er fulltime mijn werk van te maken. Een grote enge stap, maar ik zou mezelf later voor mn kop kunnen slaan als ik deze kans nooit heb gegrepen."

Lees meer

Interview Iris Duvekot

Interview Iris Duvekot

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Fleur Jakobs

Interview Fleur Jakobs