Interview Chris Philippo

Interview Chris Philippo

Het Nederlandse talent Chris Philippo (1997) fotografeert onder anderen met dansers van Les Ballets de Monte-Carlo en voor magazines als Mirror Mirror en Vestal Magazine. Chris Philippo wordt geïnspireerd door mode, ballet, anatomie en de mens natuurverhouding. Hij reist veel rond om het licht in verschillende landen te bestuderen. 

 

Wat maakt jou de fotograaf die je bent vandaag?

''De natuurlijke, organische wijze waarop ik ben begonnen met fotografie. De tijd die ik mijzelf geef om veel te experimenteren en te ontwikkelen. Ook probeer ik zo veel mogelijk werk te maken in een brede vorm en leer ik om mijn fouten als leerpunten te zien en als deel van het gehele proces.
Fotografie voor mij is veel breder dan een vak of een statement. Het is voor mij een orgaan. Buiten de studio en zelfs zonder camera stopt fotografie nooit voor mij. Ik ben altijd bezig met beeld en het observeren van licht, kleuren en de gevoelens die daar bij horen.''


Waar komt je inspiratie vandaan?

''Mijn inspiratie haal ik uit bijna alles om mij heen in het dagelijks leven. Ik kijk daarin met een grote mate van nieuwsgierigheid. Mijn inspiratie in zijn breedste vorm gaat van, de jaargetijden, dag- en nachtlicht tot kunstuitingen als de renaissance kunst, cult films en klassieke/moderne dans.''

 

                  ''Fotografie doe je voor je zelf en moet jou raken''

 
Wat is het beste advies dat je ooit hebt gehad?

''Goed advies kreeg ik van Ward Stegerhoek, een grote haar stylist in New York, die ik heb leren kennen op mijn 15e. Hij werkt al lang met zeer succesvolle fotografen en hij maakte mij duidelijk dat ik veel werk moet maken dat dicht bij mij zelf ligt en waar ik energie van krijg. Dat geld ook voor de mensen waar ik mee werk.''


Wat zou je de volgende generatie fotografen willen meegeven?

''Ik vind het lastig om anderen advies te geven aangezien ik zelf nog niet lang bezig ben met fotografie. Maar iets wat ik mij zelf graag had willen zeggen en iets wat ik soms nog steeds leer zou zijn: ‘Fotografie is veel groter dan je camera, printer en de likes die je er voor krijgt. Fotografie doe je voor je zelf en moet jou raken. Wat anderen er van vinden is niet zo belangrijk als wat je er zelf van vindt!'''

 

Lees meer

Interview Keng Pereira

Interview Keng Pereira

Interview Floor Reitsma

Interview Floor Reitsma

Interview Frederique Peckelsen

Interview Frederique Peckelsen